Nya bostadsrätter på Sandlyckan

Här på Sandlyckan – nära allt det bästa skärgården har att erbjuda – bygger Öckerö Fastighets AB bekväma bostadsrätter för ett aktivt och modernt skärgårdsliv. Lägenheterna kommer att stå klara för inflyttning i början av 2017.Husen ligger vackert inbäddade i grönska, med närhet till havet, shopping, restauranger och caféer. Hönö Klåva sjuder av liv året om, salta bad finns på gångavstånd och vackra promenadstråk finns alldeles runt knuten.


När vi har planerat lägenheterna har vi tänkt på dig som vill bo nytt, bekvämt och modernt i ett av skärgårdens allra bästa lägen. Lägenheterna har egen uteplats eller balkong. Standarden är hög, och vi har lagt stor omsorg vid bekvämlighet och materialval. Vi erbjuder hem att trivas i! Lägenheterna säljs till fast pris, och du som står i vår bostadskö har förtur att köpa de attraktiva bostadsrätterna.

För dig som innan den 15 maj i år anmält dig till Öckerö Bostads AB:s bostadskö, finns möjlighet att få förtur till köp av lägenhet på Sandlyckan (turordning efter anmälningsdatum till bostadskön gäller).För att förtur till köp vill vi att du anmäler ditt intresse senast den 29/6. Du förbinder dig inte till någonting nu, utan du får mer information om projektet och säkrar din förtursplats. Detta erbjudande räknas inte in i de tre erbjudanden ni har rätt till enligt policyn för Öckerö Bostads AB:s tilldelning av hyresrätter, utan skall bara ses som ett särskilt erbjudande.

 

 

Första spadtaget för framtida skolor

Onsdagen den 6 maj tog elever från Hedens skola det första symboliska spadtaget för byggstarten av tillbyggnaden av Hedens skola och bygget av den nya Brattebergsskolan. Det markerar startskottet för Öckerö Fastighets AB:s största investeringsprojekt någonsin – och skapandet av två moderna F-9
skolor med kreativa miljöer på Öckerö. De två nya skolorna innebär att 700 elever i Öckerö kommun får nya moderna lokaler.
 

Inför en stor publik fick Alva Högberg och Daniel Torgersson, båda representanter för elevrådet på Hedens skola, äran att ta det första symboliska spadtaget när Öckerö Fastighets AB startade tillbyggnaden av Hedens skola på Hönö. Hedens skola ska växa från en F-6 till en F-9 skola och är en del av projektet Framtida skollokaler i Öckerö kommun, där också en helt ny F-9 skola på Bratteberg ingår. Det innebär att kommunen får två skolor för elever från förskola upp till årskurs nio. Skolor med stor spridning på elevernas åldrar får ofta ett mjukare klimat, och pedagoger kan följa barnen hela vägen.
Öckerö kommuns skolchef Kerstin B Schiller önskade elever och pedagoger lycka till under byggtiden.
– Det här är oerhört spännande. När skolan är klar kommer här att vara en härlig blandning av bÃ¥de smÃ¥ och stora barn, sade hon vid spadtaget. 

 

Byggstart för Hedens skola

Nu påbörjar Öckerö Fastighets AB tillbyggnaden av Hedens skola. Under tiden kommer skolverksamheten att pågå som vanligt i befintliga lokaler. Bygget av den nya skolan kommer att innebära en ökning av tung trafik i området. Byggarbeten kommer att pågå mellan kl 07-18 på vardagar. Under dessa tider finns det en ökad risk för buller och tung trafik. För att hålla isär elever och den tunga trafiken kommer eleverna att röra sig till och från skolan i särskilda stråk. (Grönmarkerade på kartan ovan) 587-498-7781De nya lokalerna kommer att stå klara i samband med skolstarten i augusti 2016.

 

Även rivningen och det framtida bygget Brattebergsskolan kommer att innebära en ökning av tung trafik i området runt skolan. Rivnings- och byggarbeten kommer att pågå mellan kl 07-18 på vardagar. Under dessa tider finns det en ökad risk för buller och tung trafik. För att hålla isär elever och den tunga trafiken kommer eleverna att röra sig till och från skolan i särskilda stråk. (Grönmarkerade på kartan)
Ni som lämnar och hämtar högstadieelever med bil bör göra detta på vändslingan på Skolvägen för att inte belasta övriga infarter till skolorna i området. Klicka här för större karta.
Den nya skolan beräknas stå färdig till vårterminen 2017.

 

Ny vd för Öckerö Fastighets AB

Vid bolagsstämman den 13:e april utsågs Hans Andreasson till ny vd för Öckerö Fastighets AB.
– Det ska bli oerhört spännande. En sak som ligger mig extra varmt om hjärtat är vårt arbete med vår nya servicegaranti – det vill säga att vi lovar en tydlig och snabb återkoppling på felanmälningar, säger han.

Hans Andreasson har arbetat som ekonomichef i företaget sedan våren 2012. Tidigare har Hans bland annat arbetat som revisor för Ernsts & Young. Nu ser han fram emot det nya jobbet som vd för Öckerö Fastighets AB.
– Att vi har ett väl fungerande underhållsarbete är en väldigt viktig fråga, och även att vi har en kontinuerlig och bra kommunikation med Hyresgästföreningen. Dessutom har vi många spännande stora projekt på gång, med fler prisvärda lägenheter och arbetet med framtida skolor, säger han.
Tidigare tillförordnade vd:n Kenth Pettersson blir nu vice
vd och kommer också att fungera som ledningsstöd. Ingvar Svensson är ordförande i Öckerö Fastighets AB:s nya styrelse.
– Vi är mycket nöjda med att Hans Andreasson blir bolagets nye vd. Han är väl insatt i verksamheten, och är en energisk och duktig person med mycket framåtanda. Vi har tagit rekryteringen i lugn och ro, och vi har tagit hjälp av rekryteringskonsulterna Ledarskaparna i processen, säger han.
Hans Andreasson

 

Den nya styrelsen som helhet ser ut som följer:

Ingvar Svensson, ordförande
Gunnar Alexandersson, förste vice ordförande
Jan-Åke Simonsson, andre vice ordförande
Arne Lernhag
Peter Johansson
Maria Brauer

Max Lagrell

 


Nu bygger vi nytt på Hönö

Öckerö Fastighets AB planerar nu att bygga 20 lägenheter vid Sandlyckevägen och Hässlavägen på Hönö. Åtta fyror och tolv stycken treor ska byggas i fyra tvåvåningshus med ett centralt läge i Klåva.
– Det är väldigt roligt att vi nu kan erbjuda nybyggda lägenheter med ett sådant här bra läge, säger Peter Albinsson, projektchef Öckerö Fastighets AB. Bygglov finns och byggentreprenaden ligger ute för anbud.
Byggstart sker 2:a kvartalet 2015 och beräknad inflyttning blir sommaren 2016.